Dutch Plantin Kokos maakt het verschil

Stabiele kokos

Helaas merkt u dat pas een paar maanden na planten …

Geregeld krijgen wij de vraag “hoe kan ik zien dat kokos stabiel is”. Dat is niet eenvoudig te zien, omdat de meeste nieuwe kokos er namelijk goed uit ziet. Als de kokos wat zacht of sponzig aanvoelt en erg licht bruin van kleur is, dan is de kans groot dat het te jong materiaal betreft. Dat begint meteen te verteren na het planten met alle gevolgen van dien. Dat zal u niet gebeuren met onze kokos.

Dutch Plantin’s product karakteristieken:

  • de natuurlijke structuur blijft gedurende de hele teeltperiode stabiel
  • stabiele kokos is gemakkelijker te bufferen en spoelen tot een lage EC
  • lage natrium- en kaliumgehaltes voor een optimale teelt

Dutch Plantin produceert al meer dan 20 jaar stabiele kokos, met een speciale behandeling die een snelle afbraak van de structuur tijdens de teeltperiode voorkomt. Het materiaal heeft een bepaalde leeftijd, zodat de goede structuur jaren behouden blijft. Dit is de eerste stap in het proces. Het ligninegehalte neemt in deze periode toe, waardoor de deeltjes steviger worden. Bovendien neemt het cellulosegehalte tegelijkertijd af. Hierdoor zakt de structuur van de cocopeat niet in, maar blijft hij luchtig.

In de jaren 90 hebben we onze kokosproducten speciaal ontwikkeld voor de teelt van rozen en aardbeien, voor een jarenlang gebruik voordat ze aan vervanging toe zijn. Telers en teeltadviseurs ervaren al jaren dat de natuurlijke structuur lang behouden blijft bij een evenwichtige lucht/waterverhouding.

Het is tevens voor potgrondmengsels van groot belang om met stabiele kokos te mengen: alleen zo krijgt u een product waar klanten ook op de lange duur tevreden over zijn.

Dutch Plantin gebufferde kokos voorkomt verrassingen in de chemische analyse na het planten, door een laag gehalte aan natrium en kalium. Dit is de enige manier om te garanderen dat er voldoende calcium beschikbaar is voor de planten. Bij het gebruik van growbags bufferen de telers vaak zelf. Wij helpen hen hierbij om te zorgen voor een goed resultaat.

Het is moeilijk om een evenwicht te bereiken tussen Ca – K/Na als er niet-gebufferde kokos gebruikt wordt Dit laatste leidt tot calciumtekorten in bladeren en bloemen.

Veel gewassen, met name tomaten en aardbeien, zijn hier (erg) gevoelig voor en een goed stabiele kokos ‘garandeert’ een goede opbrengst en kwaliteit. Zaailingen, stekken en jonge planten die groeien in onze stabiele kokos, zijn van de best mogelijke kwaliteit.

Uitstekende eigenschappen

  • Optima-mengsels voor een hoog luchtgehalte

Dutch Plantin Optima mengsels van cocopeat en cocochips behouden tijdens jarenlang gebruik een optimaal luchtpercentage, in combinatie met perfect wortelcontact.

Deze uitgebalanceerde mengsels leiden tot een effectieve horizontale spreiding van water en meststoffen: de wortels groeien vanaf het begin van boven tot onder door de hele growbag.

Nieuwe klanten die tomaten telen in growbags van Dutch Plantin, realiseerden een betere beworteling dan wanneer ze growbags gebruiken met veel grover materiaal van andere leveranciers.

Bovendien verteren onze stabiele cocochips veel langzamer dan andere op de markt zijnde cocochips, waardoor de structuur langer behouden blijft.

Technische ondersteuning

  • We bieden onze klanten professionele ondersteuning voor, tijdens en na aankoop

Dutch Plantin biedt zijn klanten een uitstekende professionele ondersteuning voor elk product. We geven potgrondproducenten informatie over mengsels die ze kunnen samenstellen met cocopeat. En professionele telers krijgen advies over de juiste voorbereiding van de growbags en briketten. Dutch Plantin ondersteunt haar partners, betrouwbare en professionele ondernemingen die cocopeat en substraten begrijpen, op eenzelfde manier.

Betrouwbare levering

  • Aankomstdatum in lokale haven of op uw bedrijf volgens afspraak

Dutch Plantin houdt zich aan haar beloften: we nemen alleen opdrachten en levertijden aan die we na kunnen komen. U weet dus zeker dat u niet voor onverwachte verrassingen komt te staan, zoals te late leveringen.

De blokken van 5 kg en de briketten van 650 gram zijn meestal het hele jaar leverbaar, dankzij onze verbeterde productiecapaciteit en onze voorraad van grondstoffen en eindproducten.

Tijdens het hoogseizoen kan de leveringstijd van growbags wat langer zijn. Alle growbags maken wij klantspecifiek en op bestelling en zijn daarom niet uit voorraad leverbaar.

Tot ons genoegen bestellen onze klanten steeds vaker ruim van tevoren: zo verzekeren ze zich ervan op tijd de beste kokosproducten in huis te hebben.

Print Friendly, PDF & Email