Visie, missie & strategie

Visie

Dutch Plantin wil de wereld duurzamer maken door het bevorderen van een grootschalige toepassing van kokosproducten wereldwijd. Ons streven is om mondiaal marktleider te worden op het gebied van blokken en growbags.

Missie

Iedere klant waar ook ter wereld positief verrassen met producten van topkwaliteit en uitstekende service. Dit maken we waar via volledige ketenbeheersing. Door eigen productielocaties in verschillende continenten, enorme voorraden en een schat aan technische knowhow, hebben we honderd procent grip op kwaliteit en leverbetrouwbaarheid.

Onze vijf principes

Kwaliteit
Het verrassen van klanten begint met het bieden van topkwaliteit. Op dit gebied laten we dan ook niets aan het toeval over. Eigen productielocaties met lokaal management en honderd procent eigen medewerkers geven ons volledige grip op onze grondstoffen. Ook tijdens het productieproces staat continue kwaliteitsbewaking centraal.

Afspraak is afspraak
We beseffen dat klanten alleen voor onze producten kiezen als ze honderd procent op ons kunnen vertrouwen. Afspraken nakomen is enerzijds een kwestie van mentaliteit, anderzijds een kwestie van de juiste voorwaarden scheppen. Op beide zetten we stevig in. Door de spreiding van onze productielocaties over meerdere continenten kunnen we het hele jaar door weersonafhankelijk produceren en leveren. Ook onze grote voorraden spelen hierin een hoofdrol.

Sociaal en betrokken
Onze medewerkers zijn belangrijk voor ons. We zorgen ervoor dat zij op een prettige manier hun werk kunnen doen, onder goede arbeidsomstandigheden. Vooral in India, waar het bestaan hard is, bieden we onze medewerkers de helpende hand bij het opbouwen van een toekomst. Hiervoor ontwikkelen we allerlei initiatieven. Dutch Plantin is in het bezit van de SA 8000-certificering voor social accountability.

Duurzaam samenwerken
Als wij goed zijn voor onze klanten, zijn zij goed voor ons. Dit wederzijdse voordeel vormt het fundament onder langdurige relaties, die zo belangrijk zijn voor onze toekomst. Dutch Plantin wil klanten positief blijven verrassen. Geen enkele relatie is vanzelfsprekend; we blijven het maximale uit onszelf halen om iedere klant maximaal tevreden te stellen. Dag in, dag uit.

Down-to-earth
Wij werken met producten van de natuur en danken ons bestaansrecht aan wat de aarde voortbrengt. Daar zijn we ons dagelijks bewust van. Hoewel we groot durven denken, blijven we met beide benen op de grond staan. We beseffen dat alleen een nuchtere, pragmatische aanpak ons daadwerkelijk verder brengt.

Print Friendly, PDF & Email