Speciale producten

Coco-15: voor een geweldig mengsel van cocopeat met vezels!

Potgrondproducenten voegen gewoonlijk kokosproducten toe aan hun substraten, soms als vervanger van turf, soms om de eigenschappen van de potgrond te verbeteren. Dutch Plantin heeft speciaal voor dit doel een nieuw materiaal ontwikkeld: het is gemakkelijk te vermengen met turf en het verbetert de drainage en de luchtdoorlaatbaarheid. Coco-15 is een mengsel van kokosgruis en kokosvezels, en omdat het zo gelijkmatig van vorm is, is het gemakkelijk homogeen te mengen, zodat het hele mengsel de juiste structuur heeft voor een goede beworteling. Coco-15 wordt geproduceerd volgens RHP-richtlijnen (gebufferd en gewassen) en is uitsluitend verkrijgbaar via onze Nederlandse fabrieken. Geperste 5 kg blokken Coco-15 in gewassen kwaliteit komen in de loop van dit jaar (beperkt) verkrijgbaar rechtstreeks van onze fabrieken in India.

Zakken van 50 ltr losse kokos – klaar voor gebruik!

Dutch Plantin India heeft een nieuwe verpakking voor kokosgruis ontwikkeld: zakken van 50 ltr. Deze kokos wordt niet samengeperst en is dus klaar voor gebruik. Telers die de zogenaamde big bales of big bags gewend zijn, zullen blij zijn met deze handzame 50 ltr zakken. De zakken worden op pallets aangeleverd: er gaan 75 zakken balen op een pallet, en met 21 pallets in een 40 ft container betekent dit 1575 zakken en een volume van zo’n 79 ENm3.

De kwaliteit van de kokosgruis is gebufferd en gewassen (met RHP-keurmerk) of alleen gewassen, bijvoorbeeld ten behoeve van biologische teelten. Levering is rechtstreeks vanuit India en daarom uitsluitend per volle container.

specifications

Print Friendly, PDF & Email