Growbags

Dutch Plantin gelaagde kokosmat: bespaart u kosten … en spaart het milieu

Deze speciale mat is opgebouwd uit twee lagen: op de bodem een laag met kokos-chips (5-15 mm) met daarbovenop een laag met grof gezeefd kokosgruis.
Onderzoek en praktijkervaringen tonen aanmerkelijke voordelen aan bij gebruik van de Dutch Plantin Optima kokosmat: snelle weggroei na planten, een mooie horizontale beworteling door de gehele mat, een vlotte en uniforme drainage. Hiermee zijn deze kokosmatten optimaal stuurbaar.

De speciale mat wordt wereldwijd en in vele teelten toegepast (groenten, bloemen en aardbei) en is door de stabiele structuur meerdere jaren bruikbaar. Na de teelt is de kokos nuttig aan te wenden voor andere teelten of ter grondverbetering. Een duurzaam substraat dus.

Onderzoek van PlantResearch in Made (Nederland) toont aanmerkelijke voordelen aan bij gebruik van de Dutch Plantin Optima kokosmat.

Voordelen van onze nieuwe kokosmat:

  • gemakkelijk gelijkmatig te wellen
  • snelle horizontale beworteling
  • perfecte drainage dankzij de grove kokoschips op de bodem
  • minder wortelziekten door minder natte wortels
  • minimaal eenzelfde opbrengst vergeleken met steenwol
  • tot 20% minder waterverbruik vergeleken met steenwol
  • bespaart meststoffen
  • lagere teeltkosten

Met een aantal tot 17.000 (geperste) kokosmatten in een container van 40ft is het transport ervan zeer efficiënt en duurzaam.

Mengsel één verpakking van topniveau

Voor de productie van growbags beschikt Dutch Plantin over een speciale fabriek. Een productielocatie die zich enkel en alleen bezighoudt met de productie van deze groeiplanken, die gebruikt worden voor zowel de groente- als de bloementeelt. Daarbij gaat er natuurlijk veel aandacht uit naar een optimaal mengsel van het substraat. Maar daarnaast zorgen we ervoor dat de plastic zak van de hoogst mogelijke kwaliteit is. Door jaren van deskundig onderzoek en continue ontwikkeling weten we als geen ander een optimale uv-stabiliteit te realiseren.

RHP-label

Zowel de zak als de inhoud wordt grondig getest. We zijn niet voor niets de eerste producent die een RHP-label kreeg op growbags. Een groot voordeel van onze groeiplanken is dat u altijd bent verzekerd van de juiste output en afmetingen. Verder worden de groeiplanken van Dutch Plantin speciaal op maat geproduceerd. Qua lengte en breedte zijn er tal van mogelijkheden. Hetzelfde geldt voor het mengsel, dat onze experts in nauw overleg met u volledig afstemmen op uw wensen. Ook op het gebied van draingaten, druppelgaten en plantgaten is uw voorkeur voor ons richtinggevend.

Mengsel op maat

Growbags zijn een absoluut maatproduct. Bij het bepalen van de juiste growbag en het optimale mengsel spelen drie factoren een rol. Allereerst het gewas dat u verbouwt. Gaat het bijvoorbeeld om bloemen- of groenteteelt? Daarnaast het belangrijk om te weten hoelang u het substraat wilt gebruiken.

Uv-bestendigheid

Tot slot zijn de specifieke klimaatomstandigheden in uw vestigingsgebied cruciaal. De hoeveelheid uv-straling is niet overal ter wereld hetzelfde. Voor gebieden met een sterke straling hebben we daarom plastic zakken met een verhoogde uv-bestendigheid. Zo blijft zowel het plastic als het mengsel optimaal beschermd. En speelt uv-bestendigheid geen rol? Kies dan voor onze groeiplanken zonder plastic, de zogenaamde naked planks.

gelaagde kokosmat

Optima DPpots

groenten

soft fruit

specifications

softfruit

Print Friendly, PDF & Email