Blokken

In alle mengsels en maten

Cocopeat kunnen we ook leveren in de vorm van blocks: geperste blokken van 5 kg die bestaan uit 100% kokosgruis, -vezels of -chips. Gewassen, gebufferd of ongewassen. Maar ook als u een mengsel op maat wilt, kunt u ervoor kiezen om dat in geperste blokvorm te ontvangen. Het enige wat u hoeft te doen is de blocks natmaken, waarna ze opzwellen.

Flexibele en tijdige levering

We kunnen zowel vanuit Nederland als vanuit India leveren. Op pallets, maar ook in bulk. Doordat we grote volumes verschepen en jaarcontracten afsluiten met zeevaartmaatschappijen, bieden we zeer scherpe zeetarieven, waarvan u direct profiteert. Bovendien leveren we tot aan uw deur en krijgt u de garantie van een puur en zuiver product. Dutch Plantin beheerst het complete productieproces en daardoor is de output van onze blocks optimaal. Dankzij zorgvuldige controle zijn alle producten onkruid- en zandvrij.

Voor kwekers en potgrondproducenten

Onze geperste blokken cocopeat zijn er in diverse varianten. Elke samenstelling heeft haar eigen unieke eigenschappen. Zo zijn blokken cocosgruis van 5 kg dankzij de lage transportkosten uitermate geschikt voor potgrondproducenten die grote hoeveelheden willen afnemen. Gewassen en gebufferde cocosgruis is juist weer interessant voor rozen- en potplantkwekers, evenals specialisten in de teelt van groente, fruit, gevoelige planten en zaailingen.

Stabiel en gebruiksvriendelijk

Ook cocochips en cocofibres laten zich uitstekend en zonder structuurbederf persen tot handzame blokken. De geperste, fijne cocochips worden steeds vaker toegepast door potgrondproducenten. De chips zijn namelijk gemakkelijk los te maken en te verwerken. De cocofibres zijn bijzonder geschikt om de capillaire eigenschappen van potgrond te verbeteren.

Potting soil coco xxl       DP_leaflet_pith       DP_leaflet_chips       specifications

Print Friendly, PDF & Email