Professionele kwekers

Groenteteelt

Meer groei en minder kosten

Voor de groenteteelt hebben kokosproducten grote voordelen. De producten van Dutch Plantin houden veel vocht en lucht vast en stimuleren op die manier de groei van fijne wortels, waardoor de opname van het gewas onmiskenbaar toeneemt. Dat heeft een aanzienlijk vergrote vegetatieve groei tot gevolg. Bovendien gaat cocopeat vaak gemakkelijk meerdere seizoenen mee. Waar veen bijvoorbeeld inklinkt, verteert cocopeat nauwelijks. Daardoor hoeft het product niet snel vervangen te worden en dat scheelt aanzienlijk in de kosten. Bovendien draineert kokosgruis gemakkelijk, terwijl het tegelijkertijd toch veel water vasthoudt. De bovenkant droogt daarnaast vrij snel uit, waardoor zich een natuurlijk beschermlaagje vormt. Zo krijgen ziektekiemen geen kans om door te dringen tot de wortels van het gewas.

Mengsels op maat

Dutch Plantin is als geen ander thuis in kokosproducten. We zijn er immers al ruim twintig jaar mee bezig. Daardoor kunt u bij ons niet alleen terecht voor een kwalitatief topproduct, maar ook voor een deskundig advies over het beste substraat in uw specifieke situatie. Want we zijn er ons uitermate van bewust dat ieder gewas om een maatoplossing vraagt.

groenten

Bloementeelt

Ideaal alternatief voor traditionele substraten

Voor de bloementeelt heeft cocopeat zich de afgelopen twintig jaar uitstekend bewezen. Sterker nog: de wortels van Dutch Plantin liggen in de rozenteelt. Uit proeven met andere gewassen bleek al gauw dat cocopeat ook daar een perfect alternatief voor andere substraten was. Kokosgruis heeft namelijk een hoog ligninegehalte en houdt zijn fysische eigenschappen meerdere jaren vast. Daardoor blijft zowel het water- als het luchtgehalte op peil. Dat is van groot belang voor de ontwikkeling van fijne wortels die de opnamecapaciteit van de plant aanzienlijk verhogen.

Producent én leverancier

Dutch Plantin heeft veel ervaring in de bloementeelt en dat ziet u terug in onze producten. We weten waar we het over hebben en concentreren ons op kokos. Niet op talloze substraten tegelijk. Bovendien hebben we de gehele productie zelf in de hand. Daardoor kunnen we streng toezien op de kwaliteit van onze producten. En we gaan verder dan de productie. We beschikken over een ervaren en deskundig team van specialisten, laboranten en landbouwkundigen dat u uitgebreid kan adviseren bij de keuze voor een product.

gelaagde kokosmat

Zacht fruit

Soft fruits

Van aardbeien tot blackberry’s en van frambozen tot cranberry’s: soft fruits groeien uitstekend op kokosgruis. Het is dan ook geen wonder dat steeds meer telers cocopeat boven veen verkiezen. De voordelen zijn duidelijk. Cocopeat houdt langer water vast en heeft bovendien een luchtige structuur. Dit stimuleert de vegetatieve groei aanzienlijk, zowel in een kas als buiten. Bovendien gaat cocopeat lang mee. In tegenstelling tot veen klinkt het niet in en behoudt het zijn structuur.

Stabiliteit en continuïteit

Cocopeat is een bijzonder stabiel product, dat gemakkelijk draineert maar tegelijkertijd de capaciteit heeft om veel water vast te houden. Daarnaast droogt de bovenlaag van het substraat vrij snel uit, waardoor een beschermlaag ontstaat die ziektekiemen belet om bij de wortels te komen. Dutch Plantin is een wereldwijd toonaangevende producent én leverancier van kokosproducten. Dankzij de combinatie van jarenlange ervaring, bijzonder nauwkeurige controle tijdens het productieproces en een team van deskundige laboranten en landbouwkundigen, zijn we in staat om een breed scala aan kwalitatief hoogwaardige producten te leveren. Op elk gewenst moment.

soft fruit

Print Friendly, PDF & Email